Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 2 Ocak 2015’de meydana gelen sahte resmi evrakı tedavüle sürme ve sahte davranışla kayıt temini teşebbüsü suçlarından aleyhine dava getirilen sanık Fatih Özdemir aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran okudu. Kararda sanık aleyhine ve lehine olan hususlarında değerlendirildiğini söyleyen başkan Ömer Güran sanığın özür dileyip suçunu kabul ettiğini, adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu belirterek lehinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Başkan Ömer Güran suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığı 2 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Dava konusu olay nasıl olmuştu: Sanık 2 Ocak 2015 tarihinde saat 19.30’da Lefkoşa’da bulunan Lokmacı Kara Sınır kapısından Güney Kıbrıs’a geçmek istediği esnada tasarrufunda bulundurduğu sahte Çek Cumhuriyeti kimlik kartını görevli muhaceret memuruna verip tedavüle sürüp sahte davranışla kayıt teminine teşebbüs etmiş ve tespit edilerek tutuklanması ile meydan gelmişti.