Abbas Elmas

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 2014 Mayıs ayı içinde meydana gelen “Sahte para tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarıyla ilgili yargılanan Aykut Yıkılmaz, Murat Yenice ve Yılmaz Avşar hakkındaki kararını açıkladı.

Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Peri Hakkı, sanık Aykut Ykılmaz’ın Türkiye’den getirdiği yüz adet sahte 50 TL’ik banknotları diğer sanıklarla birlikte Lefkoşa ve Girne’de birçok iş yerine vererek tedavüle sürdüklerini aktardı.

Sanıkların kaklarına getirilen davaların çok ciddi ve kamuoyunu endişe içine düşüren davalar olduğunu ifade eden Heyet Başkanı Peri Hakkı, sanıklar aleyhine ve lehine sunulan unsurların titizlikle incelendiğini ifade etti. Hakkı, sanıklara verilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğunu açıkladı.

Heyet Başkanı Peri Hakkı, sanık Yılmaz Avşar’ın hakkında getirilen davalardan 15 ay, Aykut Yıkılmaz’ın 12 ay ve Murat Yenice’nin 9 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.