Nadire Bahadi

Çatalköy’de Gine Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nin pusu görevi sırasında şüpheli tavırları ile dikkat çeken Sefer Üçüncü’nün tasarrufunda 5 adet MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulundu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlı Üçüncü tutuklanarak dün Girne’de yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, soruşturma amacı ile zanlı Sefer Üçüncü’nün 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Polisin pusu görevine takıldı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Sevinç mahkemede verdiği ifadesinde 6 Temmuz 2016 tarihinde saat 21:00 sıralarında Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Çatalköy 19 Mayıs Sokak üzerinde daha önceden bölgede işlenmiş suçlarla ilgili olarak pusu görevi gerçekleştirildiği esnada zanlı Sefer Üçüncü’nün yol kenarında ağaç altında el feneri ile şüpheli tavırlar sergilediğinin görüldüğünü anlattı. Şüpheli tavırları üzerine CÖŞ ekiplerinin zanlının yanına gittiği esnada zanlı Sefer Üçüncü’nün koşup kaçmaya çalıştığını açıklayan polis memuru Sevinç, makul güç kullanılarak zanlının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

5 adet hap bulundu

Zanlı Sefer Üçüncü’nün cep telefonuna ait el feneri ile ağaç altında bir şeyler aradığı yerde detaylı bir arama gerçekleştirildiğini ifade eden polis memuru Mehmet Sevinç, aramada “Vivident” marka sakız kutu içerisinde 1 adet şeffaf naylona sarılı 4 adet pembe renk MDMA türü uyuşturucu madde içeren haplar ile foile sarılı 1 adet mor renk yine MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hapın bulunduğunu açıkladı. Zanlının bulunan uyuşturucu maddelerin akabinde tutuklandığını ifade eden Sevinç, bayram tatili nedeni ile olay yerinde bulunan hapların analiz için Devlet Kimya Laboratuarı’na, uyuşturucu maddelerin muhafazasında kullanılan poşet ve foilin ise Polis Genel Müdürlüğü bünyesindeki Foto Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne henüz gönderilemediğini açıkladı.

Suçlamaları kabul etmedi

Zanlı Sefer Üçüncü’nün hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden polis memuru Mehmet Sevinç, zanlının polise herhangi bir ifade de vermediğini kaydetti. Suçla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını ifade eden Sevinç, soruşturulması gereken şahısların ve alınması gereken ifadelerin olduğuna dikkat çekerken, olayla bağlantısı olduğu düşünülen zanlıların olduğunu kaydetti. Sevinç başlatılan soruşturmanın selameti açısından zanlı Sefer Üçüncü’nün 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Musa Avcıoğlu soruşturmanın yeni başlatıldığına ve olayın aydınlatılmasında polisin süreye ihtiyacı olduğu hususuna dikkatleri çekerek zanlı Sefer Üçüncü’nün 1 gün tutuklu kalmasına karar verdi.