Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner,  1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Lefkoşa Çocuk Yuvası ve SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Saner’e ziyaretlerinde Bakanlık Müdürü Efsun Salel, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve sosyal hizmet görevlileri eşlik etti.

İlk kez Lefkoşa Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Saner,  yuvada kalan çocuklarla sohbet etti.

Saner daha sonra yuvayı dolaşarak, Yuva Sorumlusu Melek Alp’den bilgi aldı.

Ziyaretinin başında basına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner konuşmasında, hem çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutlamak hem de onlara  sunulan imkanları yerinde  görmek  için Lefkoşa Çocuk Yuvası’na ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Saner,  devletin koruması altındaki çocukların topluma faydalı  bir şekilde yetişmesi için her türlü ortamın ve alt yapının sağlanması için çalışacaklarını belirterek  onlara daha güzel ve daha iyi bir gelecek sağlanması için gayret göstereceklerini ifade etti.

1464967556.jpg

Saner, daha sonra SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret etti.

SOS Çocuk Köyü’nün, çocukların aile ortamında yetişmesi,  ve topluma kazandırılması açısından önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Saner,  bakanlık olarak kurum  ile işbirliği yapmaya ve kuruma katkı koymaya devam edeceklerini kaydetti.

SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Salih Çeliker de Bakan Saner’e, ziyaretinden ve göreve geldiği günden beri kuruma gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Saner, daha sonra SOS Çocuk Köyü’nü gezerek, yetkililerden kurum hakkında bilgi aldı.

1464967539.jpg