Raif Uzkan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de konuşmasında, ülkede çalışma yaşamının düzenlenmesi ve kolaylaştırılması adına yapılması gereken çok iş olduğunu, bir takım yasal düzenlemelerin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Saner, sanayinin ve ticaretin ekonominin bel kemiği olduğunu belirterek, çalışma yaşamındaki sıkıntıların farkında olduklarını kaydetti. 3 dairenin senkronize olamaması nedeniyle tek bir çalışma izni çıkarılması konusunda yaşanan sıkıntılara işaret eden Saner, bu konunun kısa sürede çözeceğini, sanayici ve ticaret insanlarını artık bu dairelerde “koşuştururken” görmek istemediğini belirtti.

Muhaceret affı konusunu yine gündeme taşıdıklarını kaydeden Saner, bu konuda adım atacaklarını da söyledi.

Saner, yerel işgücünün harekete geçirilmesi için de çalıştıklarını anlatarak, ilk adımın hangi alanlarda işgücü eksikliği olduğunu tespit edilmesi ve ardından eğitimlerin başlaması olacağının altını çizdi.

Yetiştirilen yerel işgücünün istihdam edilmesi için İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta primleri konusunda katkı yapacaklarını da belirten Saner, iş yaşamını kolaylaştırıp, doğru modelleri hazırlamak için çalışacaklarının sözünü verdi.