UBP Genel Başkanı Hamza Ersan Saner seçim ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, KKTC ekonomisinin  eğitim ve turizme bağlı olarak gelişebileceğini ifade ederek , turizmde 2025’te  hedef  60 bin yatak, 3 milyon turist, 150 bin öğrenci hedefi ile çalışacağını ifade etti.

UBP’nin bugüne kadarki seçim propagandalarında liberal bir yapıyı savunduğuna işaret eden Saner, “Fakat bir hükümet kurduk ve  bu hükümet programında özelleştirmelerin yerine özerkleştirmelerin altına imza attık” dedi.

“ÖZELLEŞTİRME  GÖRÜŞÜNDEN TAVİZ YOK”

Hükümete güvenoyu verirken, “özelleştirme yerine özerkleştirmenin geleceği noktada ret oyu vereceğim” açıklaması yaptığını anımsatan Saner, genel başkan olması halinde bu konuda taviz vermeyeceğini vurguladı.

Ersan Saner, AB’de en temel ekonomik hedefin özelleştirme olduğunu anımsatarak, özellikle sol partilerin bu noktada ciddi çelişkiler yaşadığını aktardı.

Saner, “Özerkleştirmeler Meclis’e geldiği anda hükümet üyesi de olsam buna ret oyu vereceğim. Çünkü biz UBP  olarak 2013 erken genel seçimlerinde  halkımızdan özerkleştirme yapacağız diye değil , özelleştirme yapacağız diye oy istedik” dedi.

“UBP KÜÇÜK ORTAK OLAMAZ”

Kendi genel başkanlığında bir hükümet kurulacaksa çok farklı noktalar oluşacağının altını çizen Ersan Saner, “UBP hiçbir şekilde CTP’nin küçük ortağı olarak hükümette yer alamaz, bunu net söylüyorum” dedi.

CTP ile bir koalisyona hangi şartlarda sıcak bakabileceğini de açıklayan Saner, ilk şartın dönüşümlü başbakanlık olduğunu vurguladı. Ersan Saner, “Başbakanlık CTP’de olacaksa, Dışişleri ve Maliye mutlaka UBP’de olmalıdır” dedi.

Genel Başkan olarak tasarrufunun dönüşümlü başbakanlık olacağını vurgulayan Saner, bunun olmaması halinde mevcut Meclis aritmetiği içerisindeki diğer hükümet formüllerinin de gündeme gelebileceğini belirtti.

Hiçbiri olmazsa partiyi  erken genel seçime götürmekte tereddüt etmemek gerektiğini vurgulayan Saner,  genel başkan olması halinde kendisinin bu konuda tereddüdü  olmayacağını belirtti.

“PARTİ KURULTAYDAN YARA ALMAZ”

UBP’nin çok adaylı kurultay sürecinden yara alacağına inanmadığını vurgulayan Saner, Genel Başkan Özgürgün’ün  “Bunlar partiyi  parçalayacaklar” açıklamalarının üzücü ve yanlış olduğunu belirtti.

Tüzük hazırlama komitesinde yoğun bir mesai harcadığını anımsatan Saner, tüzüğün çok net olmasına rağmen, uygulamasında ciddi yanlışlar yapıldığını ileri sürdü.

Üye listelerine değinen  Saner, Gazimağusa ilçesinin genel merkeze gönderdiği 1185 kişilik üye listesindeki 645 ismin iptal edilerek 1884 kişi olarak geri gönderildiğini, yaklaşık 1200 kişinin genel merkez tarafından üye yazıldığını iddia etti.

Ersan Saner, üye sayısının her gün değiştiğini iddia ederek bu durumu eleştirdi.

Tam üye listesinin henüz ortada olmadığını, kendilerinin aday olmalarına rağmen henüz bu listeleri alamadıklarını  ifade eden Saner, “bu nasıl bir demokrasidir? diye sordu.

“KAYBEDERSEM MÜCADELEYE DEVAM”

Kurultaydan başarı ile çıkacağına inandığını ifade eden Saner, kurultayı kaybetmesi halinde   parti içerisindeki mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

Saner, seçimi kazansa da kaybetse de konuyu yargıya taşımayacağını, geçmişteki yargı sürecinin partiyi ciddi sıkıntıya soktuğunu belirtti.