Demirhan’da sarhoş zanlı Ömer Yayla tartıştığı bir şahsa vurarak burnunu kırmasından ötürü tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can, huzurda bulunan zanlı Ömer Yayla’nın 14 Nisan saat 22.45 sıralarında Demirhan’da alkollü içki tesiri altında bulunduğu bir sırada tartıştığı A.Y. ile kavga edip birbirlerinin vücutlarına elleriyle gelişigüzel vurdukları sırada, A.Y’nin burun kemiği kırılarak vahim zarara uğradığını söyledi. Polis zanlının olayın akabinde tutuklandığını söyleyip, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının daha önceden de henüz sonuçlanmamış vahim zarar, yaralama gibi suçlardan dosyası bulunduğunu belirterek, tüm bu olgular ışığında zanlının son kez tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanacağını söyledi. Avcıoğlu, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesine, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Kıdemli Yargıç Avcıoğlu, zanlıyı, bir daha bir suçtan ötürü karşısına gelmemesi, gelmesi durumunda tutuklu yargılanacağı yönünde de uyardı.