Seçim olması nedeniyle oy kullanan vatandaşların oy verme işleminin ardından pazar yerine gelmesini bekleyene pazarcıların umutları suya düştü. Yine aynı müşteriler gelip pazar yerinde gezerek alışveriş yaptı. Ayrıca havanın sıcak olması nedeniyle de her pazar alışverişe giden müşterilerin bazıları bile gidip alışveriş yapmaktan kaçındı.

En büyük sorun ekonomik…

Pazarcıların en büyük şikayeti ise ülkedeki alım gücünün düşmesi. Vatandaşın alım gücünün düşmesinden şikayet eden pazarcılar, vatandaşların geçmişte bir ürünü iki kilogram alırken artık 1 kilograma düşürdüğünü anlattı.
Pazarcılar ne dedi?


Mehmet Şanlıer

“Allah’a bin şükür işlerimiz iyi gidiyor. Şükretmesini bilene işler iyi. Bugün seçim olması pazar yerine yansımadı. Aynı insanlar pazar yerine geliyor. Zaten pazar yerinin ve her pazarcının belli müşterileri var. Özellikle pazardan alışveriş yapmak isteyen insanlar var. Onlar dışında bugün ekstra olarak pazara gelen yok.”

Ali Dağdelen

“İşlerimiz ne iyi ne kötü. Fiyatlar düşlerse müşteri artacaktır. Bugün seçim olması pazarın müşterilerini artırmadı. Yine ayni insanlar gelip pazardan alışveriş yapıyor. Bunun dışında gelen giden yok. Bizim sattığımız yiyecek türü olduğu insanlar alışveriş yağmak zorunda.”

Ali Tünay

“İşlerde artış yok. Seçim olması bizi etkilemedi. Yine ayni insanlar pazardan alış veriş yapmak için geldi. Zaten hemen hemen herkesin sabit bir müşterisi var ve gelen onlar.  Onlar dışında gelen yok. Sattığımız ürünler ağırlıklı olarak gıda olduğu için herkes alış veriş yapmak zorunda. Ancak  ekonomik sıkıntılar nedeniyle eskiden 2 kilogram elma alan şimdi 1 kilogram elma alıyor. Herkes gelir ve giderlerinden kıstı.”

Niyazi Esergül

“Seçim olması pazar işlerine yansımadı. Zaten böyle bir beklentimizde yoktu. Havalar ısındıkça insanlar sıcak diye gelmiyor. Birde ürün çeşitliliği arttığı için fiyatlardan kırmak zorundayız. İşlerimiz düzelmesi için ekonominin düzelmesi gerekiyor.”