Haluk Doğandor

Pazar günü gerçekleşen seçimi ve tatil gününü fırsat bilen bazı kişiler devlete ait yaklaşık iki dönüm araziyi telleyerek kapattılar.

Seçim sırasında işi bitirdiler

Devlete ait arazinin Pazar günü özellikle seçim nedeniyle yoğun geçmesi nedeniyle, birileri tarafından tellenerek kapatılması bölgede huzursuzluk yarattı. Aynı bölgede ağılı olan Ali Şekeroğlu ismindeki hayvan üreticisi, devlete ait araziyi telleyen kişinin S.Ö olduğunu iddia etti. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Ali

Şekeroğlu şöyle söyledi:

Kaymakamlığın bilgisine getirildi

“Bu arazinin arkasında ağılı olan S.Ö aslında hayvan yetiştiriciliği yapmıyor, ağılında ise sadece 15-20 adet köpek var. Geçtiğimiz Pazar günü seçim ve tatil fırsat bilinip bir gün içinde tellediler. Bu arazi aslında Güzelyurt Kaymakamlığı’nın sorumluluğunda, ancak bu şahıs habersiz yaptı bu işi… Kaymakamlığa gidip sorduğumda, bana ‘yapamaz, ilgilenelim’ dediler. Normal olarak bu telleme işinde demirlerin altına beton atılır, ancak bu işi aceleye getirdikleri için demir direkleri toprağa gömerek akşam olmadan araziyi kapattılar, yaklaşık 2 dönüm bir arazidir.”