Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, “YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u görevden alması ve icraatlarına müdahale etmesi” çağrısında bulundu.  

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı açıklamasında, “ülkenin üniversite çöplüğüne döndürüldüğünü” savundu.

Bu konuda YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’u eleştiren ve Gölçekuş’un, kendini atayan Cumhurbaşkanlığı makamına karşı dahi hiçbir sorumluluk duymadan hareket ettiğini ileri süren Elcil, Gökçekuş’a yönelik suçlamalarda bulundu.

Elcil, Hüseyin Gökçekuş’un, YDÜ’nün verdiği Sınıf Öğretmenliği diplomaları konusunda hem Cumhurbaşkanlığına hem de KTÖS’e bilgi vermekten kaçındığını savunarak, “11 Kasım 2015 tarihinde bilgi edinme hakkımıza dayanarak; bizzat Sayın Mustafa Akıncı’ya verdiğimiz mektup ancak 1 Şubat 2016 tarihinde YÖDAK’a ulaştırılmış olup aradan bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen hiçbir cevap alınamamıştır” dedi. 

“Hüseyin Gökçekuş’un Cumhurbaşkanı’nı takmadığını, Bilgi Edinme Yasasını da açık açık ihlal ettiğini” iddia eden Elcil, şunları kaydetti:

“Yasaları ve kendini atayan Cumhurbaşkanlığı makamını kaale almayan Yakın Doğu Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un ortaya koyduğu icraatlar nedeniyle derhal görevden alınması şart olmuştur.

Sayın Akıncı’nın bu konuya daha fazla sessiz kalması, Hüseyin Gökçekuş’un icraatlarına onay verme anlamı taşıyacaktır. Bu çerçevede Sayın Akıncı’yı olaya müdahale edip, gerekli resmi açıklamayı yapmaya davet eder, bu yasadışı işlere ve usulsüzlüklere sessiz kalmayacağımızı bir kez daha haddimizi bilmeyerek vurgularız.”