Kıbrıs Türk  Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) tarafından üzerinde çalışılan üretim ve pazarlama kooperatifi projesi ile ilgili işbirliklerini görüşmek amacıyla Serdarlı Belediye Başkanı ile Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği yetkilileri Oda’yı ziyaret etti. 

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, ziyarette el zanaatları ve özellikle Serdarlı yöresine ait olan sele sepet işleri üretiminde karşılaşılan sorunların çözümü, üretim kapasitesinin artırılması, üretimde standartların sağlanması ve markalaşma konularında yapılabilecek işbirlikleri için görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyareti Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar ile Serdarlı Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Vijdan Karagözlü ve dernek üyesi İsmihan Yorgancı yaptı.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, üreticilerin bir araya getirilerek kooperatifleşme projesi üzerinde uzun zamandan beridir çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini ifade etti.

Program ve Hizmetler Sorumlusu Ersun Aytaç da Oda’nın kooperatifleşme projesi çalışmaları kapsamında çeşitli bölgelere ziyarette bulunarak, üreticilerle görüştüklerini ve üreticilerden bu proje için büyük destek gördüklerini belirtti.