Evrim Kamalı

Ülkemize konser vermek amacı ile Ercan Devlet Havalimanı’ndan gelen  ve şarkıcı İrem Derici ile Cratos Hotel'in ses prodüktörlüğünü yürüten zanlı Sinan Başar tasarrufunda bulundurduğu 1 gram 720 miligram gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanmasının ardından teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde Görevli polis Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram huzurda bulunan zanlı Sinan Başar’ın 10 Haziran saat 11.50 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan ülkemize giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda 1 gram 720 miligram ağırlığında hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis zanlı aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan dava getirildiğini belirterek başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 10 bin TL nakdi ve KKTC vatandaşı bir kişinin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.