23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar Meclis Başkanı’nın ve milletvekillerinin koltuklarına temsili olarak oturdu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 5 ilçeden 24 öğrenciyi kabul etti.

Meclis Mavi Salon’da yer alan ziyarette Siber, öğrencilere meclisin işleyişi hakkında bilgi verdi ve gelecekte iyi yetişmiş çağdaş kişilerin meclis koltuklarında oturmasını arzu ettiklerini söyledi.

Siber daha sonra öğrencileri Genel Kurul Salonu’nda ağırladı. Siber, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Kurtuluş İlkokulu’ndan Ceylan Semerci ‘ye verdi.  Semerci, üniversiteye kadar eğitimin zorunlu olması ve çevre temizliği gibi konularda daha duyarlı olunmasını istedi.

İlker Kartel İlkokulu’ndan Faize Uygun ise Meclis kürsüsünden Başbakan olarak kadın erkek eşitliği konusunda yasa hazırlanmasını talep ederek soruları cevapladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber de çocuklara, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Umarım sizin zamanınızda tüm alanlarda eşitlik sağlanacaktır. Daha güzel bir ülke ve yaşam için size güveniyoruz” dedi.

Siber çocuklarla anı fotoğrafı da çektirdi.

SİBER, 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ İÇİN KKTC’YE GELEN YABANCI ÖĞRENCİ VE EKİP LİDERLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 17’nci 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için KKTC’ye gelen yabancı öğrenci ve ekip liderlerini kabul etti.

Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan, Kazakistan, Londra Türk Okulları, Polonya, Gürcistan ve Rusya’dan gelen çocuklara KKTC’den öğrenciler ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bazı yetkililer eşlik etti.

25 Nisan Cumartesi günü adadan ayrılacak öğrenciler bu akşam Sivil Savunma Teşkilatı tarafından düzenlenecek eğlenceye, yarın sabah Atatürk Stadyumu’nda yer alacak şenliklere, yarın akşam da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek  galaya katılacak.

Kabulde konuşan İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam, yurt dışından gelen çocukların KKTC’deki öğrenciler tarafından evlerinde ağırlanarak, adadan ayrılana kadar günlerini dolu dolu geçireceklerini belirtti. Nizam, çocukların KKTC’den mutlu ayrılmasını temenni ettiklerini de ifade etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, çocukların dünyamızın güzel ve gülen yüzleri olduklarını kaydetti. Siber, farklı ülkelerdeki çocukların bir araya getirilmesinin ve paylaşımlarda bulunmasının bu güzellikleri artırdığını ifade etti.

Çocukların birbirlerinin kültürlerini tanımalarının ve iyi dostluk kurmalarının önemine işaret eden Siber, bunun dünya barışına da katkı yaptığını söyledi.

Çocukların arkadaşlıklarının ilerde de devam etmesi, hep birbirlerini kucaklamalarını dileyen Siber, tüm çocuklara güzel bir bayram diledi.

Siber, KKTC’li çocuklara, misafir ettikleri çocuklardan ülkeleriyle ilgili detaylı bilgiler edinmeleri ve onlara da kendi kültürlerini aktarmaları tavsiyesinde de bulundu.

Konuşmaların ardından çocuklar Siber’e ülkelerine özgü hediyeler takdim etti, Siber de onlara KKTC’yle ilgili hediyeler sundu.

1429699980.jpg

1429699993.jpg

1429700045.jpg