CTP-BG de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gün geldi çattı. CTP-BG MYK'sından önceki günlerde yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı için adayın 15 Eylül tarihinde açıklanacağı bildirilmişti.

CTP-BG, Merkez Yönetim Kurulu konu üzerinden toplanmadan çok önce İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, aday olmadığını açıklamış ve kulislerde CTP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Özdil Nami ve Sibel Siber isimleri üzerinde durulmuştu.

Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı için CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı bugün başladı ve Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurularının saat 15:30'a kadar kabul edileceğini bildirdi.

GENEL MERKEZE İLK GELEN İSİM SİBER

CTP-BG'nin bu akşam toplanarak Cumhurbaşkanı adaylığı için Parti Meclisi'ne (PM) sunulacak ilk aday belli oldu. Saat 15:30 sıralarında MYK toplantısına katılan Sibel Siber Cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı için Siber dışında henüz başka bir aday çıkmazken, adaylık konusunda isim geçen Nami'nin MYK'ya gelip gelmeyeceği merak konusu.

YORGANCIOĞLU'DA PARTİ MERKEZİNDE

Kıbrıs Sorunu ile ilgli bilgilendirme toplatısından Başbakan Yorgancıoğlu 'özel bir işi' dolayısıyla erken ayrıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Devriş Eroğlu'nun Meclis Platformu ile bir araya geldiği toplantıdan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu erken ayrıldı.

Başbakan Yorgancıoğlu'nun CTP Parti Merkezine gittiği öğrenildi.