Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dünyanın barış kültürünü özümsemesini dileyerek, “Arzumuz güzel ülkemizde ve dünyada savaşların, şiddetin ve terörün yaşanmamasıdır” dedi.

Siber, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ülkeye Kastamonu’dan gelen konuk heyeti kabul etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, heyeti kabulde yaptığı konuşmada, Kastamonu’nun 1974’te Kıbrıs’ta şehit verdiğine ve şehrin gazileri olduğuna dikkat çekti.

Siber, şöyle devam etti:

“Bizim bütün arzumuz  dünyadaki şiddetin, savaşların  bitmesidir. İnsanların kendi ülkesinde özgür, bağımsız yaşayabilmesidir . Biz, 1974 öncesi, gettolarda en doğal insan hakkı olan yaşama hakkının elimizden alındığı zamanlar yaşadık. Bu çağda savaşların halen devam ediyor olması bizleri üzmektedir. Ve arzumuz dünyanın barış kültürünü özümsemesidir. Güzel ülkelerimizde ve dünyada savaşların, şiddetin ve terörün yaşanmamasıdır”

1468850432.jpg

Kastomonu’da bulunduklarını anımsatan Meclis Başkanı Siber, Kastamonu’nun sıcak insanları bulunan, tarihi ve kültürel bir şehri olduğunu söyledi. Siber, karşılıklı tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerin görülmesini istedi.

Kabulde Kastamonu Şehit Aileleri ve Gazileri heyetine başkanlık eden Berat Satıoğlu da kısa bir konuşma yaptı.

Satıoğlu, Siber’in Kastamonu’ya ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, 20 Temmuz’un yıldönümünü  “Nice 42 yıllara” sözleriyle kutladı.

Kastamonu Valisi ve Belediye Başkanından Kıbrıs’a ve Siber’e sevgi ve selam getirdiklerini ifade eden Berat Satıoğlu, Kıbrıs’ın Kastamonu ile ilişkisinin sürmesini diledi.

1468850431.jpg