Ziyarette konuşan Dernek Başkanı İnci Kansu, KKTC’de siyaset alanında çok az kadın olduğunu söyleyerek, Siber’in Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı yürütmesi ve başarılı olmasının kendilerine gurur verdiğini kaydetti; Siber’i kutladı.

Kağıt Sanatçıları Derneği ismiyle bir dernek kurduklarını ve uzun yıllardan beridir malzeme olarak kağıdı kullanarak sanat yaptıklarını belirten Kansu, uluslararası bir derneğe üye olduklarını ve derneğin yıllık etkinliklerine, kongre ve sergilerine katıldıklarını anlattı.

Atölye çalışması yapmak için mekana,  atölye için araç gerece ihtiyaçları olduğunu söyleyen Kansu, şimdilik 18 üyeleri olduğunu ve kendilerine katılmak isteyen çok sanatçı arkadaşları olduğunu belirtti.

Günden güne çoğalmak,  derneği geliştirerek gençlere bırakma niyetinde olduklarını kaydeden Kansu, kağıt  sanatını genç kuşaklara sevdirmek ve onlarla bu yılda yürümeyi amaçladıklarını da kaydetti. Kansu, Siber’e yaptıkları işlerle ilgili örnekler gösterdi.

1450704014.jpg

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de “Sadece sanatçı değil sanatı öğreten sevdiren güzel insanlarsınız siz” dedi  ve ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade etti.

Üretkenliği daha kurumsal bir yapıyla daha organize bir şekilde yaymanın  gelecek kuşlaklara aktarma niyetlerini iyi anladığını ifade eden Siber,  KKTC’de sanatçının ve sanat etkinliklerinin çok fazla olduğunu dile getirdi.

Çalışma yapılması, eserlerin kalıcı olarak sergilenmesi için müze atölye gibi mekanlar arandığını söyleyen Siber, Çağdaş Sanat Müzesi planları olduğunu ve bunun 4 katlı büyük bir bina olacağını, amaçlarının projenin ve müzenin atölye şeklinde de kullanılması olduğunu kaydetti.

Surlar içindeki bir binanın restorasyonunun yapıldığını,  bunu devlet birey iş birliğiyle bitireceklerini ve sanatçıların burada eğitim vermesinin de çok güzel olacağını belirtti.