Meclis Başkanı Sibel Siber, Şehit ve Malul Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yetkililerini kabul etti.

ERSAN

Şehit Aileleri v e Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş dernekleri olan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için KKTC’ye davet ettiklerini kaydetti.

Kardeş dernekle devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunacaklarını ifade eden Ersan, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerini birlikte izleyerek şehitlikleri ziyaret edeceklerini ekledi.

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da, 31. kuruluş yıldönümünde KKTC’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC Meclisi’nin önemine değinen Uran, KKTC Meclisi’nin Kıbrıs Türk halkının iradesinin temsil edildiği yer olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk halkının haklı bir mücadele vererek KKTC’nin kurulduğunu ifade eden Uran, bu mücadele sonunda pek çok şehit ve gazi verildiğini anımsattı.

KKTC’nin kuruluşu ve Barış Harekatı’nda Kıbrıs Türk halkına her zaman destek verdiklerini belirten Uran, heyet üyelerini Meclis Başkanı Siber’e tanıttı.

Kıbrıs Türk halkı için adil ve kalıcı bir barışın, çözümün olmasını her zaman istediklerine dikkat çeken Taner Uran, dernek olarak Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olacaklarını  vurguladı.

Son zamanlarda Rumların takındığı uzlaşmacı olmayan tavırlarını da yakından takip ettiklerini söyleyen Uran, Kıbrıs Türk halkının menfaatlerinin  korunacağına inanç belirtti.

Uran, KKTC’nin kuruluş yıldönümünü kutladı. 

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, heyeti KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin savaşın ne demek olduğunu, yaşattığı travmaları çok iyi bilen insanlar olduklarını söyledi.

Ülkede adil ve kalıcı bir çözüm istediklerine dikkat çeken Siber, dünyada barışın ortak arzu olduğunu, ancak barış yapmanın savaşmaktan daha zor olduğunu kaydetti.

Ülkede kopmuş olan müzakerelerin başlamasını, sağ duyula ülkede bir çözüm için gayret gösterilmesini beklediklerini vurgulayan Sibel Siber, Rum tarafının tanınmış bir devlet statüsünde olmasının, bu yöndeki motivasyonunu düşürdüğünü belirtti.

Rum tarafının çözüme çok istekli bir görüntü sergilemediğini ifade eden Siber, Rumların bir bahaneyle masadan kalktıklarını anımsattı.

“Biz barışın her iki topluma, bölgeye, Türkiye ve Yunanistan’a çok pozitif ve olumlu etki yapacağını düşünüyoruz” diyen Sibel Siber, barışın yerini hiç bir şeyin tutamayacağına işaret etti.

Barışın bir çok yönden toplumların yaşam kalitesini arttıracağına da inanç belirten Meclis Başkanı Sibel Siber, bu yöndeki toplumsal beklenti ve barışa uzaman ellerinin devam ettiğini kaydetti.

Sağduyuyla sorunun bitmesini ve çözüm müzakerelerinin başlamasını istediklerini ifade eden Siber, “aynı zamanda kendi varlığımızın, kurumlarımızın da güçlenerek, kendi kendine yeten bir ekonomiyle kişilerin yaşam kalitesinin artması en büyük arzumuzdur. Her alanda gelişme ve ilerleme olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.  

Konuşmalar sonunda karşılıklı plaket ve hediye teatisinde bulunuldu.