Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Türk Pedodonti Derneği’nin KKTC'de yapılan 22. Bilimsel Kongresi’ne onur konuğu olarak katıldı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Sibel Siber “Bugünden Yarına Pedodonti” teması ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yaptı.

Siber,  çocuk sağlığında önemli bir rolü olan diş sağlığı ve diş bakımında pedodontistlerin hem çalışma alanlarında, hem de sosyal yaşamda toplumu bilinçlendirme konularında önemli misyonları olduğunu belirtti.

Ülkemizde çocuk sağlığına yönelik okullarda yapılan taramalara diş taramasının da dahil edilmesi ile geleceğe yönelik daha sağlıklı nesillerin yetişmesi ve bilinçlenme sağlanmasının önem arz ettiğini kaydeden Siber, konunun paydaşlarının da hassasiyet göstererek, gerek maddi, gerekse manevi desteklerini esirgememesi gerektiğini vurguladı.

Siber, kısa bir zaman önce ülkenin sevilen ve saygı duyulan başarılı pedodentisti Dr. İzgü Beyar'ı zamansız kaybetmenin toplum olarak acısının yaşandığını ifade etti.

Siber, kendisini iyi yetiştirmiş olan örnek bir pedodontist olarak topluma bir çok hizmetler vermesi nedeniyle Beyar’ın  ailesinin gurur duyulacak bir evlat yetiştirmenin onurunu yaşadığını da belirterek Beyar’ı  saygıyla andı.

1446544908.jpg