Nadire Bahadi

Türkiye’den gemi ile gelerek Ağustos ayında Mağusa Limanı’ndan işlem yaptırmadan ülkeye kaçak giriş yapan Erdem Küçükyavuz önceki gün polis tarafından Silver Beach’de tespit edilerek tutuklandı. Ağustos ayından beri ülkede kaçak ve kimliksiz olarak ikamet eden zanlı, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, poliste verdiği gönüllü ifadesinde kendini Erdem Küçükyavuz olarak tanıtan şahsın soruşturma amacı ile 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Verdiği kimlik bilgileri araştırılıyor

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Vedat Bilginaylar mahkemede olay ilgili ifade sundu. Bilginaylar, zanlının 20 Eylül tarihinde Mağusa Bölgesi’nde bulunan Silver Beach’te polis ekibi tarafından yapılan bir aramada sırasında tespit edildiğini kaydetti. Polise ilk etapta kendini “Barış” olarak tanıttığını belirten Bilginaylar, zanlının Ağustos ayında Mağusa Limanı’ndan muhaceret işlemlerini yaptırmadan giriş yaptığını ve o tarihten bu yana zanlının KKTC’de izinsiz ikamet ettiğini açıkladı. Polise götürülen zanlının verdiği gönüllü ifadesinde isminin Erdem Küçükyavuz olduğunu iddia ettiğini söyleyen Bilginaylar, Ağustos ayında yolcu gemisi ile KKTC’ye geldiğini gemide uyuya kaldığını ve gemiden en son onun inerek başka bir şahıs ile birlikte giriş yaptığını anlattığını kaydetti. Polis mahkemede verdiği ifadesinde zanlının kimlik ve pasaportunun bulunmadığını belirtti. Erdem Küçükyavuz olduğunu iddia eden zanlı ile birlikte ülkeye kaçak giriş yapan diğer şahsın da arandığını belirten Bilginaylar, zanlının kimlik bilgilerinin araştırıldığını kaydetti. Bilginaylar yürütülen soruşturmanın henüz yeni olduğuna dikkat çekerek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalmak istemedi

Polis memurunun ardından kendisine söz hakkı tanınan zanlı, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulundu. “Bilinçli olarak suç işlemedim. Kimse tutuklu kalmak istemez bende istenilen süreye itiraz ediyorum” diyen zanlı, polise elinden gelen yardımı edeceğini ifade ederek serbest bırakılmasını istedi.

2 gün tutuklu kalacak       

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla polisin yürütülen soruşturmanın selameti açısından bir süreye ihtiyacı olduğu hususunda bulgu yaparak zanlı Erdem Küçükyavuz’un 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.