KKTC’de temaslarda bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

Görüşmede, Sinirlioğlu’nun heyetinin yanı sıra TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ve CTP Milletvekili Armağan Candan da hazır bulundu.

TC Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, konuşmasında, gelenek olduğu gibi göreve geldikten sonra ilk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

KKTC ile Türkiye’nin et ve tırnak gibi ve aynı ailenin üyeleri  olduğunu kaydeden Sinirloğlu,  ödevlerinin, tarihlerinin ve geleceklerinin ortak olduğunu ifade etti.

Müzakerelerin hassas bir döneminde olunduğunu dile getiren Sinirlioğlu, müzakerelerde KKTC’nin yanında olmaya, adil, yaşayabilir  bir barış için çaba harcamaya devam edeceklerini vurguladı.

1441634882.jpg

SİBER: “TÜM SORUNLARIN  DİPLOMASİ YOLUYLA BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMESİNDEN YANAYIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de ülkelerinde ve dünyada tüm sorunların  diplomasi yoluyla barışçıl bir şekilde çözülmesinden yana olduklarını dile getirdi ve bu arzularını 40 yıldır dile getirdiklerini belirtti

Kıbrıs’ta iki bölgeli iki toplumlu, adil bir çözüm arzusunda olduklarını söyleyen Siber, süren müzakerelerin bu umutlarını yükseklere taşıdığını vurguladı.

İki toplumun da mutlu olacağı, bir toplumun diğeri üzerinde egemenlik kuramayacağı ve geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmayacağı bir çözüm arzusunda olduklarını ifade eden Siber,  tüm halkın böyle bir çözümü arzuladığını ve böyle bir çözümden mutlu olacağını söyledi.

Türkiye’nin çözüm müzakerelerine desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Siber, “Biz barışı arzu eden, gerginlik istemeyen ve her bir bireyin en doğal hakkı olan barış içerisinde yaşama hakkını elde etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Siber, barışçıl çözümün arzuları olduğunu dile getirdi ve terörü kınadı.