Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, dün bazı basın organlarında yayınlanan Sınırüstü Göleti ile haber için ilgili açıklama yaptı. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Sınırüstü Göletinden Boğaziçi'nde mevcut yeraltı suyunu besleme amaçlı 9 adet kuyu kullanılmaktadır." denildi.

Bakanlık açıklamasına devamla kuyularla ilgili olarak, "Bakanlığımıza bağlı Su işleri Dairemizin Kasım 2014- Şubat 2015 arasında  başlatmış olduğu çalışmayla, göletteki kuyular aktif olarak çalıştırılmış ve bu kapsamda yaklaşık olarak 18 Bin TL harcanmıştır." şeklinde cevap verildi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nca yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında Sınırüstü göleti ile ilgili çıkan haberler üzerine, kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bazı noktalara dikkat çekmek arzusundayız.

Sınırüstü Göletinden Boğaziçi'nde mevcut yeraltı suyunu besleme amaçlı 9 adet kuyu kullanılmaktadır.

İskele,Boğaziçi,Aygün,Kuzucuk,Ötüken,Akova,Yıldırım,Alaniçi, Atlılar,Muratağa ve Sandallar yerleşim birimlerine su sağlayan kuyuların yanında Salamis Otelin kuyusu ve özel sulama kuyaları da söz konusu göletten sağlanan sular ile beslenmektedir.

Bakanlığımıza bağlı Su işleri Dairemizin Kasım 2014- Şubat 2015 arasında  başlatmış olduğu çalışmayla, göletteki kuyular aktif olarak çalıştırılmış ve bu kapsamda yaklaşık olarak 18 Bin TL harcanmıştır.

Son günlerde yağışların artması nedeniyle ara verilen pompalama işlemi, bugün itibariyle yeniden başlamıştır.

Bilinmesini isteriz ki; bizler için suyun her damlası çok önemlidir ve bu önem çerçevesinde en doğru ve akılcı yöntemlerle vatandaşımızın suyu huzur içerisinde kullanmasını sağlamak da başlıca görevimizdir."