Abbas ELMAS

Girne-Boğazköy’de Hasan Atik’e ait iş yerinden alışveriş yapan 25 kişiye ait kredi kartı belgilerini kopyalayarak yurt dışından banka hesaplarından para çektikleri iddia edilen zanlılar Hasan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan, hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Başsavcılık adına Mustafa Atakara, Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa İnce’yi tanık olarak dinletti.

Olayla ilgili bulguları aktaran Mustafa İnce, zanlı Hasan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan’ın “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

İnce, zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirterek, yürütülen soruşturmada zanlıların sahteledikleri kredikartı hesaplarından toplam 23 bin 700 TL sahtekarlıkla temin ettiklerini açıkladı.

Zanlı Hasan Atik ve Kutay Geçit’in KKTC, zanlı Salih Özcan’ın TC vatandaşı olduğuna dikkat çeken Mustafa İnce, zanlıların yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlıların işledikleri suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlı Hasan Atik ve Kutay Geçit’in yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapmaları şartıyla tutuksuz yargılanmalarını emretti. Ulutekin, TC vatandaşı olan zanlı Salih Özcan’ın ise davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanması, 20 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Kıdemli Yargıç Ulutekin, zanlıların teminat şartlarını yerine getirememesi durumunda ise 3 ayı geçmeyecek bir süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

 

Kıbrıs Sözcü