Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara yönelik şenlik düzenledi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bahçesinde düzenlenen şenlikte, Hacivat ve Karagöz, lastik kız gösterisi sahnelendi;şişme kaleler kuruldu ve çocuklara yönelik izaz ikramda bulunuldu.

Kıbrıs Türk Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş etkinlikte yaptığı konuşmada, 23 Nisan şenlikleri için KKTC’ye gelen ekipleri ağırlamaktan gurur ve heyecan duyduğunu dile getirdi.

Yarımbaş, yurt dışından gelen ekiplerle KKTC’de kurulacak olan arkadaş ve dostlukların daha güzel bir dünyaya hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Raif Ataöv  de, 23 Nisan’ın sadece bir bayram olarak görülmemesi gerektiğini, çocuklara geleceğin devlet yöneticilerinin kendilerinin olacağının hatırlatılması için de önemli bir gün olduğunu  söyledi.

Yabancı ekipler adına konuşan Londradaki Hornsey Atatürk Okulu Başkanı Türker Çakıcı da, yurt dışından gelen ekiplerin ağırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Pek çok Kıbrıslı Türk’ün İngiltere’yeuzun yıllar önce gitmesine rağmen kalplerinin hep KKTC’nin yanında olduğunu ifade eden Çakıcı, çocuklara eğitim verirken Yavruvatan ve Anavatan’a bağlılığa dikkat ettiklerini ekledi.

1429716836.jpg

1429716847.jpg

1429716795.jpg

1429716826.jpg