Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Biyologlar Derneği, “Sivrisinek Mücadelesinde Doğru Yaklaşımlar” konulu çalıştay düzenledi.

LTB’den verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yer alan çalıştaya, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

HARMANCI: “KENDİMİZE UYGUN YAKLAŞIMLAR BELİRLEMEK DURUMUNDAYIZ”

Çalıştayın açılışında konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Avrupa’da kentleşme sürecinin tamamlanmış olmasından dolayı sivrisinek mücadelesinin de farklı olduğunu belirtti ve “Kendimize uygun yaklaşımlar belirlemek durumundayız. Bu çalıştay da buna hizmet edecek şekilde planlanmıştır” dedi.

Harmancı, LTB’nin deneyimli saha ve ofis ekipleri bulunduğuna ve bu mücadele için 500 bin TL’nin üzerinde ilaç alımı yaptığına da işaret etti.

SARPTEN

Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten, ülkemizde sivrisinek mücadelesinde kullanılan kimyasalların insan sağlığı yanında doğada da yaptığı tahribatla ve ekolojik dengenin bir halka olduğuyla ilgili sunum yaptı.

ÖZERDEM

Biyologlar Derneği Başkanı ve LTB Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birim Sorumlusu Dilge Özerdem de bilimsel bazı teknikleri de kullanarak sivrisinek popülasyonu konusunda veri elde ettiklerini ve mecbur kalındığında sadece lokal olarak kimyasal ilaçlamada bulunduklarını söyledi.

AVRUPA SİVRİ SİNEK KONTROL BİRLİĞİ YÖNETİMİ UZMANLARI

Çalıştayda Avrupa Sivri Sinek Kontrol Birliği Yönetimi Uzmanları Prof. Dr. Norbet Becker ile Prof Dr. Peter Luthy de yıllara göre mücadele yöntemleri ve bilimsel teknikler hakkında bilgi verdi.