Barışcan Şekerci

Duyarsız ve sorumsuz vatandaşların araçlarını park ettiği mekanlar mağuriyet yaşatmaya devam ediyor. Bu kez Mağusa’da devlet hastanesindeki bir tekerlekli sandalye kullanan vatandaşın sorumsuzca park edilen bir araç sayesinde yaşadığı mağduriyet fotoğrafa yansıdı.

Yerel yönetimlerin engellilere yönelik yaptığı çalışmaların hız kazandığı bir dönemde KKTC’nin bir çok noktasında sorumsuz vatandaşların yaptığı davranışlar mağduriyetler yaşatmaya devam ediyor. Belediyeler verecekleri çalışma izinlerine engelliler için uygun iş yeri zorunluluğu getirir, kaldırımları engelsizleştirmeye çalışır ve sarı şeritler ile engelli vatandaşları için faaliyetler yürütürken sorusuz vatandaşların yarattığı mağduriyetler devam ediyor.

Bir çok işyeri artık engelliler için park yerleri de yapmak için çalışmalar yaparken, engelsiz bireylerin engelli park yerlerine tecavüz ettiği sık sık objektiflere yansıyor.

Bu fotoğraf Mağusa Devlet Hastanesi’nde çekildi. Fotoğrafta araç park yerine geçiş sağlayan vatandaş yaya geçiş yeri objektife takıldı. Tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşın araç park yerine gitmek için yaşadığı mağduriyet bir kez daha gözler önüne serildi.