Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 2016 yılı Haziran ayı içerisinde 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan “Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği” (SEVDOST-DER) Başkanı 66 yaşındaki sanık Mansur Öztürk, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Sanık Öztürk, itham edildiği “Çocuk cinsel istismarı” davasını kabul etmemiş ve duruşma yapılmıştı. Duruşma sonucunda sanık Öztürk’ün “Çocuk cinsel istismarı” suçunu işlediğine dair bulgu yapan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

15 yaşındaki kızın yanaklarından, dudaklarından ve boynundan öpmüştü…

“Sevgi Dostluk Kardeşliği Geliştirme ve Kültür Derneği” (SEVDOST-DER) Başkanı olan sanık Mansur Öztürk 15 Haziran 2016 tarihinde, dernek münasebeti ile tanıştığı 15 yaşındaki müşteki kızın evine giderek önce müştekinin annesi ile görüşüp müştekinin moralinin bozuk olduğunu ve morale ihtiyacı olduğunu söyleyerek dolaştırmak maksadıyla müştekiyi evinden saat 21:00’de almıştı. 15 yaşındaki müşteki kızı önce “Ekor” isimli pastaneye götüren sonra ise kahve içmek ve müştekinin ailesine götürmek üzere evinde bulunan erzakları vermek bahanesiyle kendi evine götüren sanık Öztürk, 15 yaşındaki kıza “Eşimle aramda yatak ilişkisi yok” diyerek müştekinin yanaklarından, dudaklarından ve boynundan öpmek suretiyle cinsel istismarda bulunmuştu. Sanık Öztürk, müştekinin tepki vermesi ve evine gitmek istemesi üzerine ise müştekiyi alarak evine götürmüştü.

Sanık, müştekiye facebooktan çiçekler ve kalpler gönderiyordu…

15 yaşındaki müşteki kız ilk şikayeti annesine yapmış ve annesi ile birlikte 16 Haziran 2016 tarihinde polise giderek şikayetçi olmuşlardı. Müşteki kız ve annesinin polise yaptığı şikayet üzerine ise sanık Mansur Öztürk tespit edilerek tutuklanmıştı. Polis, müştekinin ve sanığın bilgisayarlarında yaptığı incelemede ise sanık ile müştekinin olay tarihinden önce facebook üzerinden sürekli yazıştıklarını ve sanık Öztürk’ün, müşteki kıza defalarca çiçek ve kalp gibi sevgi sembolleri gönderip küçük bir kız çocuğuna yazılamayacak türden mesajlar da yazdığını tespit etmişti.

Olayın hemen ardından ise müşteki kız, sanığa facebook üzerinden “Sen ne sapık bir insansın. Ben seni adam sanırdım ama sen adam bile değilsin. Allah seni bunun için mutsuz ediyor. Allah seni ıslah etsin. Bu işin peşini bırakmayacağım” şeklinde mesaj atmıştı.

Sanığın iddialarına itibar edilmedi…

Duruşmanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, duruşma boyunca dinletilen 9 tanığın şahadetlerine değinerek, müşteki ile müştekinin annesinin verdiği şahadetlerin uyum içinde olduğunu ve müştekinin şahadetini inanılır ve güvenilir bulduklarını belirtip, sanık Öztürk’ün iddialarına ve şahadetine ise itibar etmediklerini açıkladı.

“İddia Makamı davasını makul şüpheden ari ispat etti…”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, İddia Makamının davasını makul şüpheden ari ispat ettiğini belirterek, sanık Mansur Öztürk’ü suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Yasa koyucunun cinsel istismar suçu için 6 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Mesutoğlu, cinsel istismar suçunun ciddi suçlar arasında yer aldığını vurguladı.

Mesutoğlu, sanık Öztürk’ün işlemiş olduğu suçun çocuğun mahremiyetine, kişiliğine ve vücut bütünlüğüne karşı yapılan bir saldırı olduğuna dikkatleri çekerek, sanığa ceza verilirken amme menfaatinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Sanık Öztürk’e verilecek en uygun ve adil cezasının hapis cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirten Mesutoğlu, sanığı 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.