Suna Erden

Lefkoşa’da tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucu uyuşturucu madde bulundurma suçundan dolayı yakalanan dört sanığın davası tamamlandı.

Lefkoşa’da 6 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucu uyuşturucu madde bulundurma suçundan dolayı yakalanan Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülsevener hakkındaki dava süreci tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dört sanık ayrı ayrı hapis cezalarına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan heyet verdikleri kararda uyuşturucu maddelerin toplumu tehdit ettiğini vurguladı. 

DÖRT SANIK FARKLI SÜRE 

Kararı okuyan Yargıç Ulunay uyuşturucu madde suçlarının giderek yaygınlaştığına, uyuşturucu nedeni ile ölümler yaşandığına, dikkati çekti. Ulunay gün geçtikçe artan uyuşturucu suçları karşısında mahkemelere görevler düştüğünü belirterek bu tüs suçları işleyen sanıklara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Dava ile ilgili olguları değerlendirdiklerini kaydeden Ulunay, işlenen suçların içeriğine göre her sanığa ayrı sürelerle hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını söyledi. Ulunay, sanık Erdoğan Öztürk’ün uyuşturucu madde alma suçundan 45 gün, Erdoğan Karakaya’nın uyuşturucu madde alma ve verme suçundan 6 ay, Ümit Alkaya’nın uyuşturucu madde alma suçundan 1 ay ve Ahmet Uğur Gülsevener’in uyuşturucu madde ithal ve verme suçundan 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.