Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Silifke’den gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke turizmi hakkında bilgiler verdi.

Sucuoğlu, 2016 yılında özellikle Türkiye pazarında yoğun bir tanıtım kampanyası başlatacaklarını belirterek, kültür turlarının yoğunlaşması ve kültürel değerlerin ön plana çıkması adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Silifke’nin konumu itibarıyla KKTC ile deniz seferlerinin de yapılabileceğini söyleyen Sucuoğlu, paket turlar halinde Silifke’den Kuzey Kıbrıs’a turistik turlar düzenlenebilineceğini vurguladı.

KAYNAR

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise konuşmasında, KKTC ile kültürel ve ticari bağların daha da gelişmesi için birlikte çalışma arzusunda olduklarını söyledi.

Deniz yolu ile ulaşım konusunda kendilerinin de bir takım projeleri olduğunu ifade eden Kaynar, bu konuda da ortak hareket etmek istediklerini belirtti.

Silifke’den gelen heyette yer alan tur operatörlerinin Türkiye’den ya da diğer ülkelerden gelecek turistlerin, oluşturulacak bir paket programla hem Silifkeyi, hem de Kıbrıs’ı ziyaret edebilecekleri önerisini Bakan Sucuoğlu’na iletti.

Silifkeli tur operatörleri ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren ve bu konuya ilgi duyan tur operatörü ve acenteleri Silifke’ye de davet ederek, Silifkeli tur operatörü ve acentelerle görüşüp iş birliğine gidilmesi yönünde öneride bulundular.