Ceren ERCİH 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sucuoğlu, Çiftçiler Birliğinin eyleminin yerinde ve haklı bir eylem olduğun ancak stratejik olarak zamanlama hatasında bulunduklarını kaydetti. Hükümetin iki yıllık sürecini değerlendiren Sucuoğlu, büyük hedefler koyup okyanus da yüzmeye çalışırlarken derede boğulduklarını dile getirdi. 

“GELDİĞİMİZ NOKTA 5-6 AY ÖNCE DURDUĞUMUZ NOKTA” 

Bundan birkaç önce de Çiftçiler Brilği’nin bir eylem gerçekleştirdiğini hatırlatan Sucuoğlu, Tarım Bakanı’ın bu protestodan ders alıp bir çalışma yürütmediğini şu sözlerle ifade etti; “5 -6 ay önce böyle bir protesto olmuştu. Tarım Bakanı bununla ilgili bir çalışma yapacaktı. Hiçbir şey olmadı. Geldiğimiz nokta 5-6 ay önce durduğumuz nokta.” 

“STRATEJİK BİR ZAMANLAMA HATASI VAR” 

Eylemin zamanlama hatası olduğunu dile getiren Sucuoğlu gerekçelerini ise şu sözlerle açıkladı; “Bana göre bu eylemi haksız tarafı zamanlama. Çiftçilerimiz muhatap olmakta sıkıntı yaşıyorlar. Bunu yeni hükümetin kurulması ile ilgili gündeme gelseydi, bir çözüm üretilebilirdi. Tam ara noktada eylem yapıldı. Stratejik bir zamanlama hatası var. Artık bittik, daha fazla bekleyemezdik diyorlar, haklıdırlar.” 

“BU KONUDA BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMEK ZORUNDA” 

Bu konuda bir çözüm üretilmesinin zorunlu hale geldiğinin de altını çizen Sucuoğlu; “Bu görev yeni kurulacak hükümetin ilk çözmesi gereken konulardan bir tanesidir. Bu konuda bir çözüm üretilmek zorunda” dedi. 

“ERCAN BAŞINDAN BERİ SIKINTI” 

Ercan’da yaşanan sıkıntılara da değinen Sucuoğlu, yaşanan gelişmelerin turizmi de zora sokacağını belirtti. Sucuoğlu;“ Ercan Başından beri sıkıntı. Devredildiği günden beri alanların vermiş olduğu sözleri yerine getirmemeleri oradaki çalışanların maddi sıkıntıları dolaysıyla bana göre çok daha geniş kapsamlı tartışma götüren ve yüksek sesle tartışılması gereken bir konudur. Yapılması gereken birçok sözler olmuştur. Hiç biri tatmin edici boyutta yerine getirilmemiştir. İnşallah çözüm üretilir de bir de Ercan’da tam turizm mevsiminin başladığı dönemde grevler başlarsa çok ciddi sıkıntılar turizm açısından da olacak” şeklinde ifadelere yer verdi. 

“OKYANUS DA YÜZEYİM DERKEN DEREDE BOĞULDUNUZ” 

Son olarak hükümetin iki yıllık sürecini değerlendiren Sucuoğlu hükümetin okyanus da yüzmeye çalışırken derede boğulduğunu şu sözlerle ifade etti; “Gelmiş geçmiş en başarısız hükümetlerden birisidir. İyi niyetlere rağmen istenilenler başarılamamış. Turizmin en yetkilileri 2015 kaybetmek üzereyiz, 2016’yı kaybettik ifadelerinde bulunuyor. Eğitme bakıyorsunuz tam bir kaos binlerce çocuk sınıfta kalmış. Bunun araştırılması gerekir. Bunun masaya yatırılması lazım. Ekonomiye bakıyorsunuz tutulacak bir tarafı kalmadı. İç piyasaya bakıyorsunuz siftah etmeden kapılarını açıp kapatan iş yerleri ile dolu. Sağlığı dile getirmeye gerek yok. Hep cek caklarla gidildi. Büyük hedeflere ulaşmak için yapılacak olan küçük adımların atılması göz ardı edildi. Hedef koydum şu okyanus da yüzeceğim derken derede boğuldunuz.”