Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede arkeoloji müzesi eksiği bulunduğunu, İskele’deki bu eksikliğin giderileceğini açıkladı.

Turizm Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, İskele’de arkeoloji müzesi yapılması planlanan belediyeye ait binada incelemelerde bulundu.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada Sucuoğlu, ülkede arkeoloji müzesi eksikliği bulunduğunu, eski eserlerin sergilenmesi için “her ilçede arkeoloji müzesinin oluşturmak gerektiğini” belirtti.

Sucuoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk ve gençlik yıllarını konu alan ‘Reis’ filminin setini ziyaret etti.

GÖNENDERE

Gönendere’de Osmanlı döneminden kalma antik sarnıç ve kerpiç evleri ziyaret eden Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, burada yaptığı konuşmada “ülkede yer alan tarihi yapıtların atıl durumdan kurtarılması ve turizme kazandırılması için de çalışmalar başlattıklarını” söyledi.

GÖNENDERE GÖLETİ

Gönendere Gölet’ine gerçekleştirdiği ziyarette de Sucuoğlu, bölgenin korunup, kuş gözlem merkezi haline getirilmesi için ekolojiye uygun proje üretilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Bakan Sucuoğlu’na ziyaretleri esnasında Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli eşlik etti.

1454686280.jpg

1454686279.jpg