Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’ni (KITREB) kabul ederek birliğin yeni oluşan yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner KITREB’in yeni oluşturulan yönetim kurulu üyelerini tanıtarak, birliğin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılardan bahsetti.

Altıner, KITREB’in 1977 yılından itibaren lokal binasının olmadığını belirterek konu ile ilgili olarak Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan lokal talebinde bulundu.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yürüttüğü turizm politikasından memnun olduklarını da söyleyen Altıner, KITREB olarak bakanlık ile her alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

3-230.jpg

SUCUOĞLU: “LOKAL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkenin kültürel anlamda tanıtılmasına her zaman önemli bir katkısı bulunan rehberlerin bir değer olduğunu söyledi. 

Sucuoğlu lokal konusunda ise bir yer tespit edip birliğe tahsis edilebileceğini söyleyerek, birliğin yaşadığı sorunları birlikte çözme arzusunda olduklarını vurguladı.

Rehberlerin turizmin önemli bir paydaşı olduğunu da dile getiren Sucuoğlu, göreve yeni başlayan yönetim kurulu üyelerine de başarılar diledi.

1-373.jpg