Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa’nın merkezinde yer alan Venedik Sütunu’nun yenilenmesi ve çevre düzenlenmesinin yapılması için çalışma başlattıklarını söyleyerek, ülkeye gelen turistlerin yoğunlukla ziyaret ettikleri bu meydanın her zaman bakımlı olması gerektiğini ifade etti.

Bakan Sucuoğlu, tarihi yapıların bakım ve restorasyonunun önemine değinerek, kültür turizminin ülke turizmine kazancının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

DİKİLİTAŞ’IN TEMİZLİĞİ YAPILDI

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından başlatılan konzervasyon çalışmaları kapsamında ilk olarak Dikilitaş temizlendi. Daha sonra çatlak olan ve hasar görmüş yerlerin tamiri yapılarak sütunun konzervasyon işlemi tamamlanmış olacak.

Dikilitaş’ın restorasyonunun yanı sıra Lefkoşa Türk Belediyesi ile ortak çalışılarak, meydan girişindeki üçgen alanın rehabilitasyonu, bitkilendirilmesi ve ağaç etraflarının yeniden düzenlenmesi de yapılacak.

Meydandaki kaktüs bahçesi yeni kaktüslerle zenginleştirilecek. Taksiciler önündeki ahşap korkuluklar kaldırılıp, her mevsim yeşil bitki ve çiçekler ekilecek.

Ziyarette Bakan Sucuoğlu’na Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli eşlik etti.