Yeni politikalarının ülke kültürünü, tarihini ve doğasını tam anlamıyla yansıtmak odaklı olacağını kaydeden Sucuoğlu, bu sayede turistlerin otellerden dışarıya çıkmasını sağlamayı umut ettiklerini söyledi.

Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR) Başkanı Süleyman Gürcafer ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, RES-BİR Başkanı Gürcafer, görüşme sırasında Sucuoğlu’na, sektörde yabancı sermayenin tanımlaması gerektiğini söyleyerek, ülkeye gelecek yatırımcılar için belli kıstaslar olması gerektiğini ifade etti.

Restoran açılmasına bazı standartlar getirilmesinin de ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gürcafer,   kaliteyi  yükseltmek adına bu standartların bir an önce hayata geçmesini talep etti.

Turizm Bakanı Sucuoğlu ise, restorancıların turizmin en güçlü ayaklarından biri olduğunu söyleyerek, RES-BİR’in  önerilerine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sucuoğlu, yerel üretimin desteklenmesi ve restoranların turizmin içine entegre olmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, bakanlığın yeni politikasının ülke kültürünü, tarihini ve doğasını tam anlamıyla yansıtan turlar olacağını kaydetti.

Bu sayede turistlerin otellerden dışarıya çıkmasını sağlayacaklarını  söyleyen Sucuoğlu, turistlerin cebindeki parayı harcaması ve ülke  ekonomisine daha fazla katkı sağlaması düşüncesinde olduklarını ifade etti. 

Turizm konusunda bir çok projeleri bulunduğunu belirten Sucuoğlu, yerel üretici ve yerel işletmecinin gelirlerini artırarak, daha fazla kazanmalarını ve daha fazla yatırım yapmalarını teşvik etmek gerektiğine dikkat çekti.

Sucuoğlu,  otellerin yerli paydaşlara destek vermesi yönünde çalışmalar yürüterek, turizmden her kesimin faydalanacağı bir sistem yaratmak arzusunda olduklarını kaydetti.