Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, TC Londra Büyükeçisi Abdurrahman Bilgiç’i ziyaret etti. Ziyarette Bakan Sucuoğlu’na KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncal ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Pembe Kanatlı eşlik etti.

OYA TUNCAL

Ziyarette konuşan Oya Tuncal, TC Büyükelçiliğin kendilerine her zaman duyarlılık gösterip, KKTC halkına destek verdiğini söyleyerek, memnuniyetini dile getirdi.

Tuncal, bu yıl ki World Travel Market Turizm Fuarı’nın etkili geçtiğini, KKTC standına gösterilen ilginin oldukça yoğun olduğunu ve özellik standa yapılan ülkemize özgü toprak el sanatlarının ilgi çektiğini söyledi. Yapılan izaz ikramlar ile ülke kültürünün başarılı bir şekilde yapıldığını da söyleyen Tuncal,  standa gelen misafirlerin beğenisini kazandıklarını belirtti.

Tuncal, kendilerinin de ülke tanıtımı için çalışmaları olduğunu, bu çalışmaların işbirliği halinde hem TC Büyükelçiliği ile hem de Turizm Bakanlığı ile devam edeceğini söyledi.

1-355.jpg

BAKAN SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise ambargolar altında yürütülen tanıtım çalışmalarında bazı zorluklarla karşılaştıklarını buna rağmen çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

İngiltere’de reklam ve tanıtımların daha da artacağını söylen Sucuoğlu, THY ile görüştüklerini ve yeni seferlerin konması yönünde talepleri olduğunu söyledi. Londra şehrinde tanıtım yapan 130 siyah taksinin olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, Excel’de “DLR Custom House” tren istasyonunda yapılan reklam tanıtım panolarının artırılarak şehrin yoğun bölgelerine de tanıtım afişleri asılacağını ifade etti.

KKTC’ye düzenlenen carter seferler içinde yeni destinasyonlar açmak istediklerini de söyleyen Sucuoğlu, turizmin gelişip, turizm gelirlerinin artması için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Türkiye’den KKTC’ye gelen barış suyunun da hem ülke ekonomisine hem de ülke barışına katkısı olacağını söyleyen Sucuoğlu, Kıbrıs Türk halkının barış suyu ile bir adım öne geçtiğini söyledi. 

 ABDURRAHMAN BİLGİÇ

TC Londra Büyükeçisi Abdurrahman Bilgiç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek KKTC’nin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Bilgiç, KKTC’yi yakından takip ettiklerini söylerken, turizm ve eğitim alanlarında yol kat edildiğini, özellikle adaya gelen su ile birlikte ülke ekonomisinin kalkınacağına inandığını söyledi.

Bilgiç, World Travel Market 2015 Turizm Fuarı’nı kendisinin de ziyaret ettiğini ve özellikle KKTC standına da bir ziyarette bulunduğunu söyleyerek, yapılan tanıtım faaliyetlerini beğendiğini ifade etti.

2-328.jpg