(Kamalı Haber)

Lefkoşa’da devriye gezen polis ekiplerinin şüpheli olarak gördükleri bir araçta ve aracı kullanan zanlı Seyit Dereboylular’ın üzerinde yaptığı aramada ele geçirilen 858 miligram ağırlığındaki bonzai soruşturması tamamlanmasının ardından zanlı teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuş Metin Düzener olayla ilgili bulguları aktardı. Düzener, 18 - 21 Aralık tarihleri arasında meydana gelen Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçları ile ilgili olarak zanlı Seyit Dereboylular hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi Polis Çavuşu Metin Düzener zanlının Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından aleyhine dava getirildiğini ve ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.