Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa İlçesi ve AKEL Lefkoşa İlçe Örgütü, son dönemde iki partinin yakınlaşmaya yönelik attıkları adımlar çerçevesinde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik konferans düzenledi.

CTP Basın Bürosu açıklamasına göre, dün akşam Lefkoşa’nın güneyinde yer alan konferansta CTP adına MYK Üyesi ve Dışilişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam konuşma yaparken, AKEL adına da Politbüro Üyesi Tomazos Çelebis konuştu. Oturumu ise Rum eski Hükümet Sözcüsü ve AKEL Politbüro Üyesi Stefanos Stefanu yönetti.

Açıklamada, “konferansta Kıbrıs müzakerelerinde sürecin hızlı ilerlemesine vurgu yapılırken, konu genel hatlarıyla ele alındı. Toplantıda özellikle mülkiyet ve toprak konusu üzerine yoğunlaşırken, katılımcıların da sorularına cevap verildi” denildi.

Strovolos’ta gerçekleşen toplantıya Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın eşi Elsi Hristofyas, birçok AKEL milletvekili adayı, CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer ve çok sayıda CTP delegesi de katıldı.

surecin-hizlanmasina-vurgu-yapildi--(2).jpg