Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, bugün imzalanan sözleşmeye Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Lipa Danışmanlık Şirketi Direktörü Memduh Erişmen imza koydu.

Gazimağusa Suriçi bölgesinde turizm ve tarihi konularda bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılması, esnafa eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi, turizme yönelik altyapının güçlendirilmesi ve yerli yabancı turistin memnuniyetinin artırılmasını kapsayan projede, bölgedeki 125 esnafa ve 10 işyerine çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Suriçindeki mülk sahipleri, işyerleri ve potansiyel girişimcilerin katılımıyla yapılacak projenin, hem turizme, hem de katılımcı bölge insanına yarar sağlaması hedefleniyor.

Suriçi Canlandırma Projesi’nin altyapıyla ilgili bir sonraki aşamasında, tarihi eserlerin önüne bilgilendirici levhalar yerleştirme gibi faaliyetlerle bölgenin canlandırılması ve turistik potansiyelin hareket geçirilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, projenin tüm faaliyetlerine davet edilecek esnafın, katılmak istediği eğitimler konusunda Gazimağusa Belediyesi’nin 630 0 500 numaralı telefonunu arayarak, daha fazla bilgi alabileceği ve kayıt yaptırabileceği belirtildi.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, imza töreninde yaptığı konuşmada, Gazimağusa’nın önemli bir tarihi ve turistik potansiyele sahip olup, şu andaki haliyle halka ve turizme yeterince hizmet veremeyen suriçini, olması gereken noktaya getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Arter, uzun bir süreden beridir Suriçi Canlandırma Projesi paydaşları sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşların görüşlerini dikkate alarak, bölgenin canlandırılması için çalışma yaptıklarını anlattı.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği ve KOBİGEM hibe programları çerçevesinde yapılan altyapı projelerinden biri olan Otello Parkı’nın düzenlenmesinin tamamlandığını ifade eden Arter, bundan sonraki aşamanın, esnafın eğitilerek suriçi canlandırma planı konusunda bilgilendirilmesi olduğunu söyledi.

Lipa Danışmanlık Şirketi Direktörü Memduh Erişmen ise, etkili iletişim için esnafa İngilizce ve gıda eğitimi; konaklama yeri sayısının artırılması için seçilen 10 yere ise pansiyonculuk eğitimi verileceğini kaydetti.