KKTC’deki süt üretimi, süt ve süt ürünleri ticareti Girne’de düzenlenen bir çalıştayda ele alınıyor

Tarım Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu( SÜTEK), Kıbrıs Türk Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği ile Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklığında düzenlenen “KKTC’de Süt Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Ticareti” konulu çalıştay Girne Lord’s Palace Hotel’de yapılıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan ve yarın tamamlanacak çalıştayda çeşitli çalışma grupları oluşturulacak.

Çalışma gruplarında “Hayvancılık Politikaları  (üretim, ıslah ve destekleme), Süt Üretimi ve Kalitesi (standardizasyon ve hayvan sağlığı), Süt ve Süt Ürünleri Ticareti (süt ürünleri standardizasyonu, pazarlama ve destekleme), Süt Sanayinin Durumu, Süt Politikalarının Genel Değerlendirmesi” konuları ele alınacak.

Hayvancılık politikaları hakkında genel bir değerlendirmenin yapılacağı, süt ve süt ürünleri üretimi ve ticaretine ilişkin konuların masaya yatırılacağı çalıştaydan çıkacak sonuçsa bir rapor haline getirilecek. Sonuç, sütçülük politikalarının belirlenmesine ve uygulanmasına ışık tutacak.

Türkiye ve KKTC’den akademisyenlerin de katkı koyacağı çalıştaya birçok kurum ve kuruluş da destek veriyor.