Hekim örgütleri, Ankara’daki bombalı saldırıyı lanetleyerek şiddetin hiçbir şeyi çözmediğini ve hiç bir savaşın galibinin olmadığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın ortak açıklamasında “Barış adına, demokrasi adına ve kardeşlik adına Türkiye’de yaşanan katliamı lanetliyoruz” denildi.

Ankara’da önceki gün yaşanan insanlık dışı vahşetin, Kıbrıslı Türk hekimleri ve Kıbrıslı Türkleri çok derinden yaraladığı vurgulanan açıklamada, Ankara’nın kalbinde patlatılan bombanın kalpleri paramparça ettiği vurgulandı.

Hekim örgütlerinin ortak açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Biz Kıbrıslı Türk hekimler her zaman her koşulda şiddetin, terörün ve savaşın karşısında ve barışın yanında olduk ve olacağız. Savaşın ve terörün yüzyıllardır en acı yüzünün yaşandığı adamızda barışın ne anlama geldiğini en iyi bilenlerdeniz. Türkiye’de, bölgemizde ve dünyada her gün oluk gibi kan akmaktadır. Her gün biz de savaşın sıcağını sırtımızda hissediyoruz, acı çekiyoruz, gelecek için kaygı duyuyoruz.”

Türkiye halklarının yüzyıllar boyu din, dil, ırk ve mezhep gözetmeden birlikte yaşadığı, şimdi bu halkların bölünmek, parçalanmak istendiği kaydedilen açıklamada, kardeşler arasına atılan nefret, ayrılık tohumlarının yüzyıllar boyu sürecek savaşlar ve çözümsüzlükler anlamına geldiği ifade edildi. Açıklamada, Kıbrıslı Türklerin bu umutsuz çözümsüzlükleri ve karanlıkları da en iyi bilen ve tanıyan kişiler olduğu belirtildi.

Hekim örgütlerinin açıklamasında Türkiye halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.