DP-UG basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Taçoy, hükümetin yaptığı ve yapamadığı icraatlarla ülke ve vatandaşın hiç bir sorununu çözemeyeceğini gösterdiğini savunarak, bir an önce istifa ederek ülkenin önünü açması ve yeni gelişmelere olanak tanıması gerektiğini kaydetti.

Taçoy, büyük iddialarla göreve başlayan CTP-UBP koalisyon hükümetinin altıncı ayında; “her kafadan bir sesin çıktığını, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nü Anavatan Türkiye ile imzalayamadığını ve su konusunu ülkeye zarar verecek şekilde bir krize dönüştürdüğünü” savundu.

Hükümetin büyük ortağı CTP’nin önce Başbakan, bakan, parti başkanı ve genel sekreteri vasıtası ile su konusundaki protokole onay verdiğini sonra parti meclisinde bunu reddettiğini ileri süren Taçoy, böyle bir durumda ya parti yönetimi veya hükümetin istifa etmesi ya da parti meclisinin kararını geri alması gerektiğine işaret ederek, aksi takdirde “ülkeyi parlamentodan güvenoyu alan başında milletin seçtiği bir vekilin Başbakan olarak bulunduğu hükümet mi? CTP parti meclisi mi idare ediyor? “ sorusunun gündeme geleceğini kaydetti.

“Hükümetin CTP’li Tarım Bakanı çıkıyor 13’ncü maaşlardan kesinti yapılarak çiftçilerin ödeneceğini; CTP’li Maliye Bakanı ise Tarım Bakanı’nın böyle bir önerisi olabileceğinin ancak hükümet olarak böyle bir karar almadıklarını Tarım Bakanı’nın Başbakanı yanlış anladığını açıklıyor. Yani hem kamu çalışanları hem de çiftçilerimizle alay ediliyor, herkes mutsuz ve huzursuzluğa itiliyor” diyen Taçoy, böyle bir ciddiyetsizlik, uyumsuzluk ve hukuksuzluk olamayacağını, böylesi bir anlayış ve yönetim biçimi ile ülke ve halka hizmet vermenin mümkün olmadığını savundu.

Devletin, çiftçinin alacağını, memurun maaşını ve 13’ncü maaşı vermek durumunda olduğunu  ve bunu yapabilecek kabiliyeti bulunduğunu ifade eden Taçoy, yapılması gereken tek şeyin; “Anavatan Türkiye ile samimi bir şekilde oturtup konuşma ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nü sonuçlandırmak” olduğunu savundu.

Eğer bu yapılmıyorsa ortada ‘ art niyet’ olup olmadığının sorgulanması gerektiğini ileri süren Taçoy, vatandaşın tedirgin ve isyan noktasında olduğunu iddia etti.

Taçoy açıklamasına şöyle son verdi:

“Yoksa bunları yapanların amacı ülkeyi kaosa sürüklemek, Anavatan Türkiye ile aramızı bozmak ve halkımızı ortaya konulacak bir sözde çözüme ‘evet’ demeye hazırlamak mı?

Herkes şunu bilsin ki halk oynanan oyunun ve kimin ne yaptığının farkındadır.

CTP-UBP koalisyon hükümetinin halk nazarında zerre kadar prestiji kalmamıştır.”