Genel kurul ayrıca  “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Denetim Raporu” ile “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Denetim Raporu” ve “KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu’na Ait 1 Temmuz 2013-30 Haziran 2014 Mali Dönemine Ait Hesapları Sayıştay Denetim Raporu”nu da görüştü.

Sayıştay Komitesi Başkanı Hasan Taçoy’un "Spor Fonu 2010 Mali Yılı Kesin Hesap Sayıştay Denetim Raporu"na ilişkin komite raporunu okumasının ardından görüşmeye geçildi.

İlk sözü alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, Sayıştay’ın yeterli personel sayısının olmaması nedeniyle işlerin yavaş gittiğini söyledi.

2010 yılının raporunun görüşüldüğünü kaydeden Tatar, Sayıştay’ın daha da güçlendirilmesi gerektiğini anlattı. Tatar, raporların gününde okunması ve düzenlenmesi gerektiğini belirterek, şeffaflık ve hesap verilebilirlik olgularına cevap verebilmek adına daha da önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sayıştaylık’ta artık hizmet alımına gidilmesi gerektiğini de belirten Tatar, Başbakanlığın bu konuyu gündemine alması gerektiğini söyledi.

ÖZGÜR

CTP Milletvekili Birikim Özgür de, denetim tarafından sıkıntı olmadığını kaydederek, raporda fonlarla ilgili açıklamalara değindi.

Dünyada bütün fonların tasfiye edildiğine işaret ederek, KKTC’de gelirlerin bir kısmının fon gelirleri olduğunu ifade eden Özgür, fonların maliyeye devrinin sağlanması ve bunun önemsenerek hazırlanan yasa değişikliklerinin yasalaştırılması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra, “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Denetim Raporu” ile “İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Denetim Raporu” ve “KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu’na Ait 1 Temmuz 2013-30 Haziran 2014 Mali Dönemine Ait Hesapları Sayıştay Denetim Raporu” görüşülmeye başlandı.

Komite Başkanı DP-BG Milletvekili Hasan Taçoy, söz alarak, Dome Otel Sayıştay Raporu’nun meclise gelmesine rağmen arşive girmediğini belirtti. Taçoy, Meclis Başkanlığı’nın arşive girişini yaparak, milletvekillerine dağıtmasını istedi.

Raporların ardından gündemdeki yasa tasarılarının görüşülmesine geçildi.