Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, BRT’ye yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına yaraşır, demokratik bir seçim yapıldığını belirterek, “bu olgunluğu gösteren tüm halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Taçoy, üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yıllarca KKTC’nin daha iyiye gidebilmesi için ortaya koyduğu hizmetlerin her zaman takdirle anılacağını ve aldığı kararlara her zaman saygı duyacaklarını kaydetti.

Taçoy, “Sayın Akıncı’yı dördüncü Cumhurbaşkanımızı buradan saygı ile selamlamak isterim. Halkımızın almış olduğu bu kararın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasetine ve geleceğine olumlu yansımasını dilerim” dedi.

Hasan Taçoy, Demokrat Parti Ulusal Güçler Merkez Yönetim Kurulu’nun seçim sonuçlarını değerlendirdiğini de belirterek, özellikle Kıbrıs konusunda çok yakın bir takipte olacaklarını kaydetti.

Taçoy, “Politikalarımızı çözüm odaklı ve olumlu bir yönde ancak yakinen takip edecek bir pozisyon içinde tutup sayın Akıncı’nın alacağı kararların, yapacağı işlerin de takipçisi noktasında olacağız. Bizim siyasi çizgimiz olan Kıbrıs konusundaki görüşlerimizi de çözüm odaklı olarak ona iletme yolunda olacağız” dedi.

Daha verimli bir politikayı ortaya koyma gerektiğini belirten Hasan Taçoy, parti yetkili organlarında bu konuları görüşüp değerlendirdiklerini ifade etti.

Taçoy, “Cumhurbaşkanı değiştikten sonra büyük ihtimalle ülke aynı şekilde devam eder. Ve yapılan işler yine aynı şekilde hallolur ve sayın cumhurbaşkanının yetki ve sorumlulukları anayasa ile belirlenir. Çarşaf liste milletvekilliği seçiminde ada safında seçimlerin olabileceğini düşünerek ve ortaya attığımız bu görüşün arksında durarak bir değişimi sağlama niyetindeyiz. Bu konuda akşam da konuştuk. Bu akşam da tartışmamıza devam edeceğiz. Öncelik olarak bu politikaları gündeme getirmeye çalışacağız. Sistemsel değişikliklerin ülkeye daha faydalı olacağını akşamki toplantımızda karara bağladık” dedi.