Hüseyin Çiçek

Diyalog muhabirine içini döken Gazimağusalı taksi şoförleri, başka mesleklerden olupta T izni alarak taksicilik yapan kişiler yüzünden evlerine ekmek götüremeyecek durumda olduklarını söyledi. Gazimağusa Taksiciler Birliği başkanı Mahmut Biberoğlu, birliğe üye birçok taksi şoförünün sigorta ile vergi borcu olduğunu belirterek defalarca bir af yasası istemelerine rağmen, 3 tane bakanın değiştiğini ancak bir af yasasının henüz çıkarılamadığını ifade etti. Biberoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün göreve geldikten sonra taksicilerle ilgili yaptığı açıklamaların kendilerine umut verdiğini belirtti. Taksicilerin 70 bin TL’ye yakın vergi borcu olduğunu aktaran Biberoğlu, af yasası çıkarılacağına dair söz verilmesine rağmen sözün tutulmadığını söyledi.

Mesleği taksicilik olmayan kişilerin taksicilik yaptığını savunan Biberoğlu, dünyanın her yerinde bununla ilgili yasalar düzenlendiğini ancak ülkemizde hiçbir tedbirin alınmadığını ileri sürdü.

Taksiciler ne dedi?

Şükrü Şarafat: Bafra’da T izni olmayan araçlarla yolcu taşınıyor. İskele Polisine durumu şikayet ettiğimiz zaman araçları rapor edeceğine gelip bizim duraktaki taksileri rapor ediyorlar. Ulaştırma Bakanlığı ile polis yetkilileri bu duruma bir çözüm bulsunlar. Zaten Karpaz bölgesi nerdeyse mağduriyet bölgesidir, 3 gündür yolcu taşıyamıyorum.

Kadir Sağır: Kiralik araç şirketleri öğrencilere araç kiralıyor ve öğrenciler kendi aralarında taşımacılık yapıyor, piyasada yüzlerce araç kaçak taşımacılık yapıyor.

Biz evimize nasıl ekmek götüreceğiz, işimiz gerçekten çok zor. Neredeyse her yıl bir seçim oluyor, hükümetler sürekli değişiyor ama bu sistem bir türlü değişmiyor.

Can Akbaş: Kiralık araçlar taksicilik yapıyor, T izni olmayan araçlar yolcu taşıyor, kısacası taksicilerin dışında herkes yolcu taşırken, taksiciler günü siftah yapmadan kapatıyor, bir an önce önlem alınmalı aksi taktirde kısa zamanda taksicilik sektörü diye birşey kalmayacak.