Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu 4 Mart Çarşamba günü İskele Bölgesi'nde gerçekleştirmiş olduğu bazı ziyaretlerinde, Kıbrıs’ta barışın olduğunu, eksik olanın bir anlaşma olduğunu söylemişti.

Eroğlu'nun bu sözlerine İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'tan eleştiri geldi.

EROĞLU: “BARIŞ VAR, ANLAŞMA YOK”

Derviş Eroğlu ziyaretleri çerçevesinde yaptığı konuşmasında, Rumların müzakere masasındaki aşırı taleplerine evet demenin mümkün olmadığını vurgulamış ve sol partilerin barışı gençlere çok yanlış tarif ettiğini ifade etmişti.

“’Kıbrıs’ta barış engellenemez’ diye bir sloganları var” diyen Eroğlu, Kıbrıs’ta zaten barışın olduğunu söyledi. Kıbrıs’a 1974’te barış geldiğini söyleyen Eroğlu, “Mutlu Barış Harekâtı’ndan sonra iki bölgelilik ve iki toplumluluk oluştu. Uzun süre sınır kapıları kapalı kaldı. 2003’te hükümet ortaklarımızla kapıları açtık ve karşılıklı gidiş gelişler başladı” diye konuşmuştu.

TALAT: "EROĞLU ATEŞKESİ BARIŞ ZANNEDİYOR"

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu açıklamalarına İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından eleştiri geldi. Kişisel sosyal medya hesabından Eroğlu'nun söylediği bu sözleri eleştiren Talat, "Eroğlu ateşkesi barış zannediyor" dedi.

İkinci Cumhurbaşkanı Talat yaptığı paylaşımda, "Ateşkesi barış zanneden Eroğlu, Kıbrıs federasyonunu iki devletin kurmayacağını, kuruluşla birlikte iki devletin var olacağını bilmiyor mu?" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Talat'ın sosyal medya hesabı üzerinen yaptığı o paylaşım şöyle: