Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultay öncesi ilçelerde aday tanıtım etkinliği başlattı.

CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki dün akşam Gazimağusa’da gerçekleştirilen etkinlikte parti meclisine aday olan 108 kişi üyelerle bir araya geldi.

Gazimağusa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Genel Başkan Mehmet Ali Talat ile Genel Sekreter ve kurultayda başkanlığına tek aday olan Tufan Erhürman konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe partinin birinci, ikinci, üçüncü dönem Gazimağusa ilçe yönetim kurulu üyeleri Saldıray Fenercioğlu, Ahmet Şefik ve Elman Mehmet de davetli olarak katıldı. 

TALAT: “PM YARIŞI CTP’Lİ RUHUYLA GERÇEKLEŞMELİ”

CTP’nin önünde önemli görevler bulunduğunu belirterek konuşmasına başlayan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Sorununda yaşanan gelişmelerin ve hükümetin “hukuksuz” olarak tanımladığı kararlarının CTP’yi hazır olmaya mecbur ettiğini belirtti.

“CTP’ye böylesi bir dönemde çok büyük görevler düşüyor. Bu nedenle partinin omurgasını oluşturacak olan parti meclisimize 75 arkadaşımızı özenle seçeceğiz” diyen Talat, seçimin sonucunda kırılma gücenme olmaması, üyelerin hür iradeleriyle oy kullanmaları gerektiğini söyledi.
Talat, partinin bütünlüğünü daha ileri boyutlara taşımaları gerektiğini, PM’ye girmenin elbette yarış olduğunu ancak bu yarışın CTP ruhuyla gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

“İÇİM ÇOK RAHAT”

Genel Başkan Talat, konuşmasında, kurultayda tek aday olan Tufan Erhürman’a görevi devrediyor olmaktan mutluluk duyduğunu, içinin çok rahat olduğunu kaydetti. Talat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yıldan fazla bir süredir birlikte çalıştığımız genel sekreterimiz Tufan Erhürman kurultayımızda başkanlığa tek aday... Onun başkanlık yapacak meziyetlere sahip olduğunu birlikte çalıştığımız bu dönem içinde yakinen gördüm. Bu yüzden görevimi gönül rahatlığıyla arkadaşıma devredeceğim. Partimizin daha iyi, daha güzel işler yapması için, halkımızın sorunlarına doğru çözümler bulması için elimden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğim.”

1478004771.jpg

ERHÜRMAN: “PUSUYA YATTILAR BİZİ GÖZLÜYORLAR”

Genel Sekreter ve genel başkan adayı Tufan Erhürman da bu kurultayın sıradan bir kurultay olmadığını, denk geldiği siyasi ortam nedeniyle CTP’nin böyle bir dönemde birlik olmasının şart olduğunu vurguladı.

“Ülkedeki statükoyu yaratan iki sağ parti bugün hükümette ve ülkeyi daha da talan etmek için pusuda bekliyor” diyen Erhürman “Bu kurultay dosta da hasma da birlik olduğumuzu gösterme yeridir. Tüm üye ve sempatizanlarımızla orada olacağız” dedi.

“İKİ AYRI GÖLGE KABİNE DEVREYE GİRECEK”

CTP’nin bu dönemde çok çalışması, yeni politikalar üretmesi gerektiğini ve bunu hep birlikte yapmak zorunda olduklarını kaydeden Erhürman, “İki ayrı gölge kabineyi devreye sokacağız. Biri her gün hukuku ihlal ederek, beceriksizlikle karşımıza çıkan bu hükümeti takip edecek olan gölge kabine olacak. İkicisi de CTP’nin yeni iktidar dönemi için politikalarını hazırlayacak olan kabine olacak” dedi. Birlikte yeni CTP’yi oya gibi işleye işleye yaratacaklarını kaydeden Erhürman, bu kurultayda “kalın bir çizgi çekileceğini”, “rüzgar sert eserken ve fırtınaya dönmeye yüz tutmuşken kimsenin birbiriyle didişme lüksü olmadığını” belirtti.

1478004772.jpg