Tatar, “ Devlet Planlama Örgütü’nün hazırladığı orta vadeli kalkınma programında öngörülen %3’lük kalkınma hızının düşük olduğunu, Anavatan Türkiye ile yapılacak ivedi görüşmeler, imzalanması gereken Ekonomik İşbirliği Protokolü , hükümetin ortaya koyacağı güven verici çalışmalar ve alacağı kararlarla kalkınma hızının %5 seviyesinin üzerine çıkarılebileceğini” kaydetti.

Ersin Tatar, “ hükümetin şu ana kadar yaptıklarının halka ve ilgili kesimlere güven ve umut vermekten uzak olduğuna” dikkati çekti.

Tatar, açıklamasına devamla şunları belirtti;

“ Hükümet de kalkınma hızı en az % 5 olmalıdır diyor ama icraatta henüz bir şey yaptığı yok.

Tüm kesimler bir beklenti içinde ama hükümet onlardan kopuk, günlük yapması gerekenleri yaparken bile tutuk yoluna devam etmeye çalışıyor.

CTP-UBP Hükümet' nin  2016 yılı bütçe çalışmaları son aşamaya gelirken Anavatan Türkiye ile imzalanması gereken 2016-18 Ekonomik İşbirliği Protokolü bile henüz tartışılmaya başlanmamıştır,

Henüz , Anavatan Türkiye tarafından 2016 bütçesine yapılacak katkı, hangi yatırımlara ne kadar destek verileceği netleşmemiştir

Hükümet, 2013-15  Ekonomik Protokolü sonlanırken yapmadığı, ertelediği reformları 2016-18 Programına koyma ciddiyetini göstermesi gerekirken bundan kaçınmaktadır.

Bir ülke ekonomisinin kalkınması için yatrımcıya , sermayeye mutlaka ihtiyaç vardır.

 

 

Yatırım, istihdam sorununun giderilmesi, halkın refah seviyesinin artması, Devlet’in gelirlerinin yükselmesi, açıklarının , borçlarının azalması, halkın ihtiyaçlarına daha çok yanıt verir noktaya gelmesi demektir.

Yatırımcı ise ister dıştan gelsin , ister ülkenizin içinden olsun, güven duyar, umut beslerse, kar beklentisi içine girerse  sermayesini bir işer yatırır.

Bunun içinse ortaya bir vizyon konulur, ciddiyetle icraat yapılır.

Şu ana kadar hükümet tüm bunların tersini yapmakta ve beklentileri, umutları yok etmektedir.

Ekonomi kalkınma hızımıza güç katacak olan ‘ su projesinde’ bile gereken kararların alınmasında büyük gecikmeler yaşanmaktadır.

Elektrik enerjisi , alternatif enerji kaynakları konusunda yapılması gerekenler yapılmamaktadır.

Limanlar konusunda  çağdaş adımlardan geri durmaktayız.

Telekomunikasyon, iletşim alanında Devlet adına yapılması gereken çok şey varken biz bırakınız yerimizde saymayı geriye gidiyoruz.

Hükümet , üç ay önce bakan yapılan 3 arkadaşımızın yerine , üç ay sonra gençleştirme adı altında yeni atamalar yaparak, bürokraside adamcılığa yönelerek, 3 ayda yapacağım diyerek , söz verip takvime bağladıklarını bile yapmayarak kısa sürede kendi kendini başarısız ilan etmiş ve beklentileri çökertmiştir.

UBP’nin bu noktada yapması gereken, yetkili kurullar oluşur oluşmaz acilen komiteler kurmak, ilgili kuruluşlarla da temas halinde bir değerlendirme yapmak ve hükümetin gidişatına karar vermektir.

Ben, verdiğim sözler doğrultusunda halkımıza doğruları söylemeye, doğruları önermeye devam edeceğim.”