Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, kimseye art niyet taşımadığını, iki yüzlük ve vefasızlık yapmadığını kaydederek, “Hüseyin Özgürgün bilmelidir ki Ersin Tatar kimsenin adamı, UBP’yi vesayet altına sokacak kişi değil” dedi.

“Özgürgün, UBP Genel Başkanlığı’na aday olanları ‘dıştaki bir merkezden’ idare edilen ve partiyi vesayet altına sokmaya çalışan kişiler olarak gösteriyor” iddiasında bulunan Tatar, “Özgürgün büyük bir hata içindedir, partiye zarar vermeyi sürdürüyor” ifadesini kullandı.

“UBP GENEL BAŞKANI OLARAK KALMAMALI”

Ersin Tatar, Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Özgürgün’ün UBP Genel Başkanı olarak kalmaması gerektiğini savunarak, “Genel başkanlıktan gitmesi gerektiğini söylerken ne kadar haklı olduğumuz her geçen gün daha iyi ortaya çıkıyor” dedi.

Ersin Tatar, “Özgürgün her açıklaması, her davranışıyla UBP Genel Başkanlığı’nın sona ermesinin şart olduğunu ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

“EROĞLU’NU PARTİYİ VESAYET ALTINA ALMAYA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK TANIMLIYOR”

Özgürgün’ün UBP’de 24 yıllık Genel Başkanlık yapan Derviş Eroğlu’nu “dıştaki bir merkez” olarak gösterdiğini savunan Tatar, “Özgürgün, Sayın Eroğlu’nu partiyi vesayet altına almaya çalışan biri olarak tanımlıyor, kendisine rakip olanları Eroğlu tarafından yönlendirilmekle suçlamaya kalkışıyor” iddiasında bulundu.

Tatar, “Özgürgün, bizleri Eroğlu’nun vesayetçileri olarak göstermeye çalışması yanlış, en hafif tanımlamayla kendini bilmezliktir” ifadesine yer verdi.

Hüseyin Özgürgün’ün, UBP Genel Başkanlığı’na aday olan 5 milletvekilini dışladığını söyleyen Tatar, “Özgürgün, geçen kurultaya 2 oy farkla tek aday olarak gitme şansı elde ettiği halde milletvekili seçimine kadar parti başkanı kalması için kendisine söz verilmiş diye yalan söylüyor” iddiasında bulundu.

“PROTOKOLÜ SAKLIYOR”

Özgürgün’ün CTP ile yapılan protokolün ilk iki kısmını parti yetkili organlarından ve halktan sakladığını da öne süren Tatar şunları savundu:

“Özgürgün, hükümet protokolünde başka şeyler yazılmasına izin verdi ama şimdi su ve Kıbrıs konusu gibi iki kritik konuda başka şeyler söyleyerek oy avcılığı yapabileceğini sanıyor.” 

“UBP’Yİ UBP YAPANLARA VEFALIYIM”

UBP’yi bugünlere getirenlere, parti için emek verenlere, UBP’yi, UBP yapanlara karşı her zaman vefalı olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Ersin Tatar, “Ersin Tatar, bilgisine, kendisine güvendiği için Sayın Eroğlu başta olmak üzere UBP’li büyüklerden görüş almaktan, onlarla konuşmaktan, onlara gereken değeri vermekten kaçınacak komplekslere sahip değildir” ifadelerine yer verdi.