Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı , Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Daha iyiyi  yapabilecek kapasitesi bulunan, bilgisi ve demokrasi anlayışı diğerinden yüksek olan adayı seçme başarısı gösteremeyen hiç bir parti veya toplumun gerçek başarıyı yakalamasının ve çağdaş anlamda gelişebilmesinin mümkün olamayacağını”  belirtti.

Tatar, “UBP’lilerin 7 Kasım günü yapılacak ikinci turda hata yapmamaları gerektiğini” belirterek,  “tüm UBP’lilere gereken ilgi, sevgi ve saygıyı göstereceğine, ülke için gece gündüz çalışacağına” söz verdi.

UBP Genel Başkan Adayı Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, diğer 4 Genel Başkan adayının kendisine ikinci tur için destek belirtmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tabanımızın, birçok UBP örgütünün destekleri ve halkımızın teşvikleriyle şahsıma yönelik tüm anti demokratik, şaibeli tavırlara rağmen Genel Başkanlık yarışına devam ediyorum” dedi.

Kendisine  destek verenlere  teşekkür eden Tatar,  mücadelelerinin  eninde sonunda başarı ile sonuçlanacağından, UBP’nin daha güzel yarınlara sağlam adımlarla ilerleyeceğinden emin olduğumu vurguladı.

Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Evet, karşımızda UBP’yi küçük olsun da benim olsun anlayışında yöneten, demokrasi, hukuk, yasa , tüzük tanımaz bir yönetici ve onun takımı vardır ama her şeye rağmen onları aşmak ve partimiz, ülkemiz için başarmak zorundayız.
Eğer biz mücadele edip başaramazsak UBP’yi çok kötü günler beklemektedir ve bu KKTC halkının geleceğini de olumsuz yönde etkileyecektir.”

Tüm üyeleri kendisine oy vermeye davet eden Tatar şöyle dedi:

“Herkes emin olsun ki, verdikleri oy boşa gitmeyecek ve asla pişman olmayacaklardır. Herkes emin olsun ki, bize verecekleri destekle UBP’ye ve ülkeye büyük bir iyilik yapmış olacaklar, partimiz  ve ülkemiz için tarihi bir fırsat yaratmış olacaklardır”.

Tatar, kişiler, partiler ya da toplumlar günü geldiğinde gereken dirayeti ve cesareti gösterip almaları gereken kararları almazlar, yapmaları gerekeni yapmazlarla bunun bedelini ağır ödeyeceklerini belirterek, kendisinin üzerine düşen görevi yaparak partisini ve ülkesini düşünerek hareket ettiğini,  gerisini de gönül huzuru içinde UBP’lilere bıraktığını ifade etti.