Evrim Kamalı

Öz oğlu 7 yaşındaki Mustafa Diker’e tecavüz ettikten sonra öldüren baba Erol Diker, cezasının düşürülmesi için Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.

KKTC’de, 2013 yılında büyük infiale neden olan ve “küçük Mustafa cinayeti” diye bilinen cinayet olayından ötürü müebbet hapis cezasına çarptırılan baba Erol Diker, cezasını çok bularak Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.

7 yaşındaki öz oğlu Mustafa Diker’e müteakip defalar işkence ve tecavüz edip daha sonra da öldüren Erol Diker, avukatı Özkul Özdevim aracılığıyla, beraat talebiyle 23 istinaf sebebi üzerinden Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.

Yüksek Mahkeme’de dün gerçekleştirilen duruşmada Yüksek Mahkeme heyetinin gündeminin yoğun olmasından ötürü duruşma için 15 Haziran tarihi gün olarak tayin edildi.

13 davanın 12’sinden suçlu bulundu

Erol Diker “Taammüden Adam Öldürme, 13 Yaşından Küçük Çocukla Cinsi Münasebette Bulunma, Doğaya Aykırı Cinsi Münasebet, Namus ve Ahlâka Aykırı Saldırı, Erkek Çocuğuna Namus ve Ahlâka Aykırı Saldırı, Delilleri İmha Etme, Polise Yalan Bilgi Verme ve 16 Yaşından Küçük Çocuğa İşkence Etmek” suçlarından yargılanmış ve aleyhine getirilen 13 davanın 12’sinden mahkûm edilerek, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.