Nadire Bahadi

Mağusa’da Global Finans isimli işletmeden aldığı 20 bin TL krediyi ödeyemeyen A.T. isimli kadın Mart ayında şirket direktörü Mehmet Ali Kaplan’ın teşviki ile kendisini tetikçi olarak tanıtan Şadan Bayramlar tarafından şiddet tehdidine uğradı. Polis A.T’nin şikayeti üzerine Global Finans’ta gerçekleşen olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Şadan Bayramlar ve Global Finans Direktörü Mehmet Ali Kaplan polis tarafından tutuklandı.

“Şiddet kullanma tehdidi” suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar soruşturmanın tamamlanması nedeni ile teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

“Ben tetikçiyim beni herkes bilir”

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde Mart ayında Mağusa’da faaliyet gösteren Global Finans isimli işletmede A.T.’nin kendilerine 20 bin TL borcu olması nedeni ile zanlı Şadan Bayramlar’ın şirket direktörü Mehmet Ali Kaplan’ın teşviki ile A.T’ ye hitaben “ ben tetikçiyim, herkes beni bilir. Polis bana bir şey yapamaz. Erkek olsan bu parayı çoktan senden alırdım. Bu parayı ödemezsen seni çok kötü günler bekler” diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Zanlıların 4 Nisan tarihinde mahkemeden temin edilen derdest emri gereği tutuklandıklarını belirten polis memuru Kol, zanlıların suçlarını v aleyhlerine getirilen davalarını kabul etmediğini belirtti. Zanlıların soruşturmaya etki etme olasılıklarının kalmadığını belirten Kol, Mehmet Ali Kaplan ile Şadan Bayramlar’ın teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Hacımulla zanlılar lehine KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 25’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiren zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.